In de media

BBPO-FBPO in de media

De Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO, wil het beroep van professional organizer (ook wel 'opruimcoach' genoemd) kenbaar maken en bekender maken bij het grote publiek. De BBPO-FBPO organiseert en ontplooit daarvoor activiteiten om het beroep van professional organizer onder de aandacht te brengen. Ze maakt hiervoor publiciteit en neemt deel aan activiteiten. En dat wordt ook in de media in binnen- en buitenland opgepikt.

Een overzicht vind je op deze pagina.

Perscontacten BBPO-FBPO:

Een vraag over (het vak van) professional organizing in België? Deze personen helpen je met plezier verder voor interviews, artikels, persdossiers en/of fotomateriaal:

  • Nathalie Maes - Voorzitter van de BBPO-FBPO: 0456 06 39 82 - Nederlandstalige woordvoerder
  • Nathalie Crahay - Secretaris van de BBPO-FBPO: 0478 23 53 42
  • Fabienne Goubille (0470 66 63 78) - Franstalige woordvoerder

E-mail:

 

 

Nieuw bestuur BBPO-FBPO:

Vanaf 2022 is er een nieuw bestuur voor de BBPO-FBPO

  • Nathalie Maes - Voorzitter van de BBPO-FBPO: 0456 06 39 82 - Nederlandstalige woordvoerder
  • Nathalie Crahay - Secretaris van de BBPO-FBPO: 0478 23 53 42
  • Fabienne Goubille (0470 66 63 78) - Franstalige woordvoerder

E-mail: 

Wil je meer weten over de Belgische Organizing Week 2020? Voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers Sara Van Wesenbeeck vertelt je er meer over op Joe FM. En je kunt in het gesprek meteen ook haar tips meepikken voor georganiseerd en productief thuiswerken.

Luister hier mee naar het interview op Joe FM:

Van 16 tot en met 22 maart vindt de tweede ‘Belgische Organizing Week’ plaats. Dit initiatief gaat uit van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO. Tijdens de jaarlijkse Organizing Week zetten de leden van de beroepsvereniging hun activiteiten als professional organizer en hun positieve bijdrage aan een leven met minder stress en een betere levenskwaliteit bij het grote publiek in de kijker. Ze doen dat via tientallen events die over heel België plaatsvinden. De Belgische Organizing Week vindt sinds 2019 elk jaar plaats tijdens de derde week van maart.

Dit weekend in DS Magazine: 'Waarom mensen hun leven in handen van (opruim)coaches geven'. "Nu de coach een vaste waarde - misschien zelfs een statussymbool - op de werkvloer geworden is, doet hij stilaan ook zijn intrede in ons privéleven", schrijft De Standaard.

Als Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers kunnen we bevestigen dat men daarvoor in België steeds vaker een beroep doet op een professional organizer (ook wel opruimcoach of organizing coach genoemd).

Het wezen en doel van (organizing)coaching

In het artikel komt ook de voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, Sara Van Wesenbeeck, aan het woord. Zij heeft het onder meer over het wezen en doel van (organizing)coaching:

"Wat een personal organizer of opruimcoach doet, varieert van klant tot klant, want een goede coach werkt op maat. De ene wil de kleerkasten of de keuken aangepakt zien; de ander wil het hele huis zo veel mogelijk ontspullen, de zolder vrijmaken of de mailbox beter leren beheren. Het verschil tussen een opruimklus en een opruimcoaching zit hem in de duurzaamheid: ‘Het doel zijn niet de opgeruimde keukenkasten op zich, wel meer levenskwaliteit en minder stress. Organiseren is een kwestie van gewoontes. We begeleiden de gedragsverandering, dat is het wezen van coaching.’"

Lees hier het volledige artikel in DS Magazine.

Bij de Beroepsvereniging BBPO-FBPO vind je de professional organizer die bij je past

Overtuigd (na het lezen van het artikel) dat jij ook een professional organizer of opruimcoach kunt gebruiken?

Bij de leden van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers vind je beslist de ervaren en geschoolde professional organizer die bij je past!

Naar aanleiding van de 'Belgische Organizing Week 2019', een gloednieuw initiatief van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, publiceren Libelle.be en Libelle Mama vandaag en morgen nuttige tips van één van de leden van de beroepsvereniging. In het artikel 'Zo leer je je kinderen helpen in het huishouden: tips van onze expert' krijg je nuttige adviezen om je kinderen makkelijker hun steentje te laten bijdragen aan het huishouden.

Ga aan de slag met de tips van de organizing expert op Libelle Mama.

Neem deel aan de 'Organizing Week 2019'!

Ben je ook op zoek naar nuttige tips om je leven op rolletjes te laten lopen, neem dan zeker deel aan een van de 30 workshops, lezingen, webinars, Facebook-events... die de leden van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers deze week (van 18 tot 24 maart 2019) hebben opgezet, overal te lande.

Hier vind je een lijst met de events (met nuttige tips van organizing experten) die jij tijdens de 'Organizing Week' van 18 tot 24 maart 2019 nog kunt bijwonen.

CONTACT: Sara Van Wesenbeeck, voorzitter BBPO-FBPO: 0470 52 70 52

De Belgische professional organizers hebben de handen in elkaar geslagen en de beroepsvereniging BBPO-FBPO opgericht. Door alle Belgische organizers te verenigen, wil de beroepsvereniging het waardevolle beroep, waarmee de organizers actief bijdragen aan het welzijn van mens en maatschappij, verder professionaliseren en bekend(er) maken bij het grote publiek. Om de toegang tot hun diensten te vergemakkelijken, zijn alle Belgische professional organizers, die lid zijn van de BBPO-FBPO, voortaan terug te vinden op de nagelnieuwe website van de beroepsvereniging.

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...